03-01-14

Long may you run

Nieuwjaarsdag 2014. Wat uiteindelijk een loopje had moeten zijn om een (lichte) kater te verdrijven, mondt uit in een stevige excursie. In Bosson pikken we de GR15 terug op en rennen naar Ernonsheid, vandaar terug de heuvel over richting La Rouge Minière om dan via een stukje GR576 terug naar ons verblijf te lopen. Uiteindelijk toch 12 km en een dikke 250 m hoogteverschil verwerkt. Op dat moment weet ik het, morgen moet ik die GR576 op. Later op de dag komen de stafkaarten boven en we bespreken waar ik me zal laten droppen.

De tweede dag van het jaar begint met regen, immens veel regen. Om 11h00 stopt het, maar goed weer is nog iets anders. We rijden naar Sy, aan de Ourthe, waar ik gemakkelijk de GR57 kan oppikken. Meteen de Cretes de Sy op. Ouch! En glad, wat meteen voor een beetje hoogtevrees zorgt. Wordt een mens wakker van. Met mijn tenen klauw ik in de modder en blijf overeind. Wat een mooi pad. Maar traag in deze omstandigheden. Na 40' sta ik in Logne, onder de ruine van de versterkte burcht. Daar splitsen de GR576 en de GR57 zich. De laatste loopt door langs de Ourthe, de eerste volgt de Lembrée na een paar stevige klimmetjes. DE zon komt piepen. De opgelapte -maar dat is dan weer eens een hoofdstuk op zichzelf waard- Fivefinger Spyridons gedragen zich, maar de rechter zool is zo goed als volledig doorgesleten intussen. Zo komen we in Vieuxville en via Ferrieres naderen we terug Le Vieux Trixhe. Op de teller hebben we weer eens 17 km en er zit een kleine 700 m hoogteverschil in de kuiten.

Genoeg voor een paar dagen. De sauna roept.

Maar een mooie start voor loopjaar 2014, iets wat ik aan iedereen toewens. Long may you run...

sy,gr576,trail,logne,ferrières, gr57sy,gr576,trail,logne,ferrières.sy,gr576,trail,logne,ferrières, gr57sy,gr576,trail,logne,ferrières.sy,gr576,trail,logne,ferrières, gr57sy,gr576,trail,logne,ferrières.sy,gr576,trail,logne,ferrières, gr57

De commentaren zijn gesloten.