31-12-13

Trail week

Weekje Ardennen. In het land van de Ourthe en de Amblève... elke dag trail plezier. Al op prachtige stukken GR gelopen. En het leuke aan Runkeeper is dat we elk pad kunnen inslaan dat ons leuk lijkt, en toch niet met tientallen kilometers teveel in onze benen moeten thuiskomen.

Gisteren ook eens naar Grimonster gelopen, een plaats met zulk een naam kan een mens niet links laten liggen. Edoch, geen monster te zien, wel prachtige vallei met kasteel langs redelijk technische bosppaadjes langs de GR576.En dan naar de Ninglinspo, weer zo'n intrigerende naam, maar volg de link en je ziet een stukje prachtige natuur.

De beentjes worden sterker en sterker... Ooit zullen ze wel eens sterk genoeg worden, denk ik... Vandaag (30/12) even een kort loopje op het asfalt om te herstellen en dan naar de menhirs en de dolmen. Er sluipt toch een kilometertje beboste helling in. Heheh.
 
Even een update op de laatste dag van het jaar. Heb me deze morgen laten afzetten in Aywaille en daar op de brug over de Amblève de GR15 opgepikt. Die begon meteen stevig te stijgen en bracht me naar Harzé. Het goede aan GR's volgen is -naast natuurlijk de prachtige trajecten- dat de markering zeer goed is. Zo goed dat je jezelf al mag afvragen of je niet verkeerd zit als je al 100m geen markering meer gezien hebt. Na 200m lopen zonder, kun je gerust rechtsomkeer maken en de misser herstellen. Het leuke is dat het pad in de de 2 looprichtingen gemarkeerd is, zodat ook achteromkijken een extra check oplevert. Het pad ligt er zwaar bij, heel nat. Maar de zon schijnt. Mooi, heel mooi. Ik blijf maar foto's maken. Eigenlijk zou mijn trailbuddy erbij moeten zijn. Zijn het nu de endorfinen of het landschap, ik word overspoeld door geluk. Hier leeft een mens van op. Omdat ik geen idee heb aan welke afstand ik begonnen ben, het kan 15km zijn maar ook 25 km worden, schakel ik over op ultra tempo, zo'n 7 kmph gemiddeld. Aan dit tempo herstel je terwijl je rent en de spijsvertering blijft ook werken, dus een slokje water uit de Platypus om de 10 minuten is voldoende. Voor we het weten kom ik in Ernonheid. 16km, niet mis. Ik kom in de verleiding de GR576 te gaan opzoeken en er 10km bij te doen maar (gelukkig of niet, we zullen het nooit weten), vind ik de markering niet. Dan maar door op de GR15 naar Le Grand Trixhe. En thuis, na 19km met de een denivellée van 700m.
Nu hebben we ons wijntje vanavond verdiend... Meteen tijd om even terug te blikken op deze oudejaar. Was dit het jaar van de wederopstanding als trailrunner? Waarschijnlijk wel. Dankzij Frank, en zijn gek idee om onze lijven de flanken Mont Blanc op te hijsen. Thanks, buddy!
 

15:44 Gepost in Reizen | Tags: gr, trail, running, chamonix, aywaille | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Ziet er inderdaad heel mooi uit. Nog 9 weken tot Chimay. Het aftellen kan beginnen. Hopelijk slaat de winter niet te hard toe.

Gepost door: Frank | 31-12-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, ook aan het aftellen naar Chimay.

Zeg, tijdens zo'n trailweek(endje) zonder wedstrijd element wat etappes op GR paden af lopen is echt fun!

Goede feesten vanavond. Zou kunnen dat ik lang voor middernacht al in slaap val.

Gepost door: Sander Boom | 31-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.