28-04-14

Valley of the Shadow of Death

In mijn vorig leven van atleet gingen we jaarlijks op trainingsstage in de paasvakantie. De wintertraining begon ergens rond allerheiligen en in de paasvakantie werd de trainingsdruk naar een summit gehesen. Twee keer per dag er vol tegenaan.

In de weken volgende op de stage zat je dan vaak in het spreekwoordelijke dipje. Je komt geen meter meer vooruit, je testosteron is beneden alle peil en je moraal zakt in je schoenen. Het loopt voor geen meter. Dat heb ik de voorbije twee weken ook meegemaakt. Ik voelde me ellendig en als ik ging joggen sleurde ik me voort. Mijn vorige post was dus een beetje gelogen. Toch wat betreft het uitgerust zijn.

Maar aan het einde van elke tunnel is er licht en ik kom weer bij de mensen. Gisteren ben ik 80 km gaan fietsen. De bianchi trofee in Essene. Mooie parcours over Gooik, Herne, Bever, Moerbeke, Denderwindeke. Tegen de wind beuken. Veel volk in mijn wiel verscholen. Toen voelde ik dat de conditie er toch is. De batterij van mijn gps heeft het laten afweten na 60 km. Die forerunner 10 heeft toch wel wat beperkingen.

Vanmorgen dan 12 km gaan lopen. Woensdag nog een korte training en dan rusten voor zaterdag in Bouillon. Om 6 uur moet ik al onderweg zijn. De start is om 8.45 uur. Wat een gedacht. Ik kijk er naar uit. Een nieuwe stap richting ultra.

Commentaren

Frank, sla je spaarvarken tegen de muur en koop je een Suunto Ambit 2. Echt de max, nog niet alle functionaliteiten volledig onder de knie maar de reporting van de prestaties is fantastisch!

Gepost door: Steven | 04-05-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.