28-06-14

Sander in wonderland

We zijn er eindelijk geraakt. Acht maanden lang hebben we er naar uitgekeken. Om de drie weken hebben we een trail gelopen met de focus op dit weekend.

Gisterenavond werd de 80 km gelopen. We zaten zalig na te genieten van onze 900 km durende rit op een terras met een menu Savoyard. De deelnemers die om 4 uur in de ochtend waren gestart, liepen er zombie-gewijs hun laatste meters. Wij legden kordaat ons bestek neer om elke finisher een warme aankomst te geven. De ambiance was geweldig! Onze oogklieren kregen het bij momenten al moeilijk toen kindjes hun papa (of mama) joggend naar de meet vergezelden in de laatste hectometers. Wij zijn hier helemaal in ons element.

Vandaag (zaterdag) wordt het vooral rusten en shoppen. Elk merk heeft hier zijn store, het is hier werkelijk het paradijs voor de shopper, maar een nachtmerrie voor de kredietkaarten. Uiteindelijk is er zoveel keuze dat we niet meer weten wat kiezen en valt het nog reuze mee.

IMG_4891.JPGWe zijn wel wat onder de indruk van dit wereldkampioenschap. Hier lopen nationale teams rond die hier duidelijk niet komen voor het mooie landschap. Het wordt menens morgen. Straks op tijd in bed en morgen om 5 uur opstaan want om 7 uur wordt de start gegeven.

De eerste foto's van The Road to Chamonix vind je op de volgende link :

https://plus.google.com/u/0/photos/113714629403377243841/...

25-06-14

Timing is alles

De week van de waarheid. Binnen vier dagen zijn we bijna aan de finish. Alles verloopt perfect. Ik zit met een keelontsteking en de weegschaal geeft mij intussen weer 3 cijfers. Sander zit in het buitenland en zal weer heel gezonde restaurantjes aan het doen zijn, overgoten met gefermenteerd druivensap. The road to Chamonix is er maw helemaal klaar voor. Misschien kunnen we teleferique-gewijs naar de aankomst ?

Neen, hoor, grapje. We zien het helemaal zitten. Ik ben zo gedopeerd als maar kan zijn van de ibuprofen, sinutab en dafalgan. Tegen zondag voel ik niets meer. De wedstrijd baart me niet zoveel angst in. De kamer echter wel. Laat ons hopen dat het geen kingsize bed is in een romantisch suite.

Het wordt mijn eerste marathon ooit, en wat voor één. Het profiel ziet er veelbelovend uit.

Ravito Marathon du Mont Blanc.jpg

15-06-14

Reynaertloop 16 km Belsele

Vandaag sant in eigen land. Op enkele kilometers van onze deur ging m'n oudste dochter voor de tweede keer met de school de Reynaertloop mee doen. Gezien we al een paar keer een 4 km gaan trainen waren, had ze niet veel moeite met de 1 km.

Heb dan toch ook maar eens mijn sandalen aangetrokken en me ingeschreven voor de Ten Miles. De vier toertjes gingen nogal vooruit. Uiteindelijk binnen op 1h 14' dus zoiets als een kleine 13 kmph.

Eigenlijk zelf een beetje verrast, niet eens aan het hijgen. Of waarvoor dat geploeter in de Ardennen toch allemaal goed is.

Reynaert Loop 2014, Sander Boom, 16 km

En binnen 2 weken naar Chamonix. Joepix!