13-08-14

Nog drie dagen voor het spook

Drie dagen resten mij nog als ultra-maagd. Nooit gedacht dat het ooit zover zou komen. Mijn eerste trail liep ik samen met Sander (hoe kan het ook anders) in Chimay in 2010. 30.7 km door de Waalse bossen ploeteren in de modder. Vol jeugdig enthousiasme en de nodige overmoed. De laatste 10 km waren een ware martelgang. In de tent achteraf zat ik er zo bij.

image.jpegIn 2011 koos ik voor de 22 km en doseerde ik beter. Maar sindsdien geen trails meer gelopen. Bij Sander bleef het waakvlammetje iets beter branden want hij ging in 2013 nog naar Chimay, zonder buddy de wijde wereld in.

Ik schreef me inmiddels in op een nieuwsbrief van de sportclub van Chamonix. Vraag me niet waarom, en als je het toch vraagt, een mens mag al eens dromen, hé.

In oktober 2013 krijg ik een mail die zegt dat de inschrijvingen voor de marathon du mont blanc over 5 dagen opengaan. Ik stuur de mail door naar Sander. Hij antwoordt droogweg : Inschrijven?

Meer had ik niet nodig. Ik begon meteen te dromen. Ik zag me lopen over bergpaadjes, lavend aan beekjes en eindigend in een bergmeer.

En al de rest is geschiedenis. The road to Chamonix is niet meer weg te denken uit mijn leven. Het is zoals een kind krijgen. Plots is het er en je raakt er je leven lang niet meer van los.

En kijk, zaterdag is het zover. Weliswaar de kortste ultra afstand, maar toch al ultra. We verleggen de grens. Voorlopig ben ik nog steeds van plan om de grens te blijven verleggen. Al kan dat zondag anders klinken. Maar dat zien we dan wel weer.

Spannend !

Commentaren

Ik kijk ernaar uit om je jouw eerste 50 K te zien vol maken, Frank. Moet lukken!

Het weer lijkt alvast ideaal. Mogelijks wat veel modder door de overvloedige regenval. Vrijdag slaat het TRTC supportersteam zijn -het zijn allemaal meisjes deze keer- tenten op in de Floreal in La Roche-en-Ardenne.

Flashback naar verleden weekend. "Frank 372, Sander 426 (50 km) en 14 (100 km)" SMS ik naar Frank. "Je hebt de juiste keuze al gemaakt. Volgende week 50 km two fingers in the nose en dan vol vertrouwen naar Méaudre voor de kers op de taart." komt het prompt terug. Voor mij wordt het dus inderdaad een voorstudie voor de Ultra du Vercors drie weken later.

Gepost door: Sander Boom | 13-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.